شرکت دیجیتال مارکتینگ سپنتا

سئو داخلی چیست؟ فاکتورهای آن شامل چه مواردی می باشد؟

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی چیست؟

سئوی داخلی یا On Page SEO به فرایند بهینه‌سازی صفحات گفته می‌شود که در مجموع به بالا رفتن رتبه سایت در موتورهای جستجو و بالابردن قابلیت مشاهدۀ وبگاه در نتایج موتورهای جستجوگر کمک می‌کند. تکنیک‌های کلیدی سئو خارجی را در واقع می‌توان practice of increasing online visibility in search engine results pages معرفی کرد. عوامل سئو داخلی تحت کنترل شما قرار دارند و نه تنها به خزنده‌های گوگل برای سئو کمک می‌کنند، بلکه کاربران نیز نتیجه رعایت آن‌ها را می‌بینند.

مقاله مشابه: سئو خارجی چیست و چگونه به سئو سایت کمک می کند؟

فاکتورهای سئو داخلی

برای بهبود سئو داخلی، که یکی از خدمات سئو است، راه‌ها و تکنیک‌های زیادی وجود دارد. با انجام کارهای زیر می‌‌‌توانید وضعیت سئو داخلی سایت خود را بهبود دهید:

1. محتوای باکیفیت
2. تگ عنوان (Meta title)
3. توضیحات متا
4. تگ‌های عنوان محتوا (Heading tag)
5. لینک‌سازی داخلی صحیح
6. تحقیق کلمات کلیدی
7. تاثیر ux و ui بر سئوی آن پیج
8. url های کوتاه و واضح
9. سئو قسمت‌های مختلف صفحۀ سایت
10. انتخاب نام و متن جایگزین برای تصاویر
11. سئو صفحات فرود (Landing page)

 

• محتوای باکیفیت

اجازه دهید اینگونه بگوییم که مهم‌ترین بخش سئو نوشتن محتوای باکیفیت است؛ به طور خلاصه، محتوای با کیفیت به هر محتوایی گفته می‌شود که ارزش وب سایت و مخاطبان شما را افزایش دهد. با این حال، این نوع محتوا خیلی بیشتر از این است. هنگام ایجاد محتوای دارای کیفیت فراتر از حد انتظار، باید به موارد زیر توجه کنید:
• مخاطبین شما
• اهداف تجاری شما
• سازمان شما

ممکن است نکته اول مانند دوم و سوم شبیه به هم باشند، اما در اصل جدا هستند. محتوای کیفیت بالا با اطلاع رسانی، سرگرمی یا تغییر طرز تفکر خوانندگان محتوا، با تمام مخاطبان شما ارتباط برقرار می‌کند. با توانایی حل مشکلات، قلب و همچنین مغز مخاطب درگیر می‌شود.

مقاله مشابه: سئو تکنیکال و سئو فنی در ۲۰۲۳

چرا محتوا‌ی با ‌کیفیت در سئو (SEO) و بازار‌یابی آنلاین اهمیت زیادی دارد؟

سطح کیفیت محتوا یکی از مهم‌ترین معیار‌های موتور‌های جستجو‌گری مثل گوگل است. محتوای با ‌کیفیت یعنی محتوایی که به علایق کاربران ارتباط دارد و برای آن‌ها مفید است، گوگل این دسته از محتواها را شناسایی و بیشتر در معرض دید قرار می‌دهد. اوایل، عاملی مثل تعداد کلمات کلیدی متن نقش مهمی در سیستم کاری سئو داشت، ولی امروزه موتورهای جستجوگر مثل گوگل محتوا را بر اساس نظر کاربران ارزیابی می‌کنند. در نتیجه اخیرا محتوای دارای کیفیت نقش بسیار مهم‌تری در رتبه‌بندی وبسایت‌ها ایفا می‌کند. از طرف دیگر محتوای کیفیت پایین، نامربوط و کپی‌شده رتبه‌ی سایت را پایین می‌آورد.

استفاده به ‌اندازه از کلیدواژه در محتوا

در محتوای خود از کلیدواژۀ مورد نظرتان به‌اندازه استفاده کنید؛ یعنی نباید در محتوای صفحه بیش‌از اندازه از کلیدواژه استفاده کرد. زیرا در این صورت گوگل محتوای شما را محتوایی اسپم و بی‌ارزش ارزیابی می‌کند و ممکن است توسط گوگل جریمه شوید.
بهترین روش برای استفاده از کلیدواژه در محتوا این است که تنها ۴ یا ۵ بار از کلیدواژه استفاده کنید و در سراسر متن از کلمات مترادف و هم‌ معنی‌های کلیدواژه‌های خود استفاده کنید.

اهمیت محتوای باکیفیت در سئو داخلی

 

• عنوان اصلی یا تگ H1

تگ های H به معنی HTML Headings Tags می باشند که معادل فارسی آنها تیتر میباشد.
به لحاظ نگارشی ما ملزم به استفاده از تیترها در محتوا هستیم زیرا با استفاده از آنها به محتوا نظم داده و توجه مخاطب را جلب میکنیم. همچنین کاربرد تیترها دادن اطلاعات خلاصه از محتوای مربوط به آن است. یعنی در واقع با تیتر، موضوع محتوای مربوط به آن را به مخاطب اعلام می کنیم..

• توضیحات متا

توضیحات متا یا Meta Description یک تگ HTML است که خلاصه کوتاهی از محتوای یک صفحه از سایت را نشان می‌دهد. موتورهای جستجوگر مثل گوگل در اکثر اوقات توضیحات متا را به کاربران نمایش می‌دهند و اگر شما بتوانید یک توضیح مناسب و جذاب بنویسید، قطعا کاربران زیادی را به سمت سایت خود جذب می‌کنید. بنابراین باید Meta Description را جدی بگیرید و روی آن کار کنید. چرا که بر سئو داخلی (on-page SEO) سایت تاثیر می‌گذارد.

 

تاثیر توضیح متا در سئو

• تگ‌ عنوان‌های مربوط به محتوا (Heading tags)

تگ های عنوان HTML از H1 (بزرگترین و اصلی ترین عنوان در یک صفحه) تا H6 (کوچکترین و کم اهمیت ترین عنوان در صفحه) می باشد. این برچسب ها یا تگ های عنوان برای نشان دادن سلسله مراتب و تقسیم بندی موضوع محتوا در کدهای HTML وب سایت استفاده می شوند و خزنده های گوگل از آنها برای تعیین فهرست مطالب برای صفحاتی که ایندکس شده، استفاده می‌کنند. حال با آشنا شدن تگ های عنوان بیایید به نحوه استفاده از هر تگ و مکان قرار دادن آن در محتوای سایت بپردازیم.
تگ H2:
مسلماً تگ های عنوان H2 بیش از هر تگ عنوان دیگری مورد استفاده قرار می گیرند و استفاده از آن مانند تگ H1 محدود نیست. عناوین H2 باعث می شود محتوای شما از هم جدا و خوانا تر شود و همچنین به راحتی ایندکس شود. می توانید به‌اندازه کافی و مورد نیاز از این نوع تگ ها در محتوای خود استفاده کنید و از با اهمیت ترین سرتیترهای داخلی محتوا به حساب می آید.

تگ H3:
تگ های عنوان H3 برای استفاده در زیرعنوان تحت H2 بسیار مناسب هستند. در واقع، می توان از آن به عنوان فرعی نام برد. به طور کلی سرفصل‌های H3 برای اهداف سازمانی استفاده می شوند، به خصوص اگر یک محتوای طولانی و کمی پیچیده دارید و می خواهید آن را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید، این تگ ها مناسب هستند. تگ های عناوین H3 بعد از تگ H2 استفاده می شود و با استفاده از آن کنترل بهتری بر روی بخش های مختلف محتوای خود دارید.

علاوه بر این، تگ های H3 برای ایجاد موضوعات فرعی بسیار عالی هستند و میتوان از آنها به عنوان آیتم های موجود در لیست های نشانه دار یا شماره دار استفاده کرد. استفاده از تگ های H3 در محتواهایی که شامل لیست هستند می تواند به برجسته شدن هر مورد کمک کند.

تگ های H4، H5 و H6:
اغلب از تگ‌های عنوان H4 در مقالاتی که حاوی تعدادی زیرمجموعه هستند، مانند فهرست‌ها یا آموزش‌ها می توان استفاده کرد. لیست های نشانه دار یا شماره گذاری شده که باید با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار گیرند، می توان از تگ H4 استفاده کرد.

از تگ های H5 و H6 خیلی استفاده نمی شود. به ندرت و در موارد خیلی خاص از آنها استفاده می شود. در سئو نیز اهمیت بسیار کمتری نسبت به سایر تگ ها دارند و از دید خزنده های گوگل نیز تقریبا نادیده گرفته می شوند. ما نیز در سپنتا مارکتینگ وب از تگ های H1 تا H4 استفاده کرده ایم.

تگ های مختلف در سئو داخلی

• لینک ‌سازی داخلی در سئو آن پیج

لینک‌ سازی یکی از مهم‌ترین مواردی است که در سئو داخلی مطرح است. یک شبکۀ لینک‌سازی داخلی اصولی و درست، می‌‌‌تواند وضعیت سئوی آن پیج (سئو داخلی) سایت را تا حد بسیار خوبی بهبود دهد. یکی از ویژگی‌های اصلی یک لینک‌سازی داخلی خوب این است که محتواهایی که در سایت منتشر شده‌اند و به هم مرتبط هستند را به هم لینک دهید.

به‌این‌ترتیب مخاطب با خواندن یکی از محتواهای سایت، سریع از آن خارج نمی‌‌‌شود. اگر قواعد لینک‌سازی داخلی را به خوبی رعایت کرده باشید، (برای مثال انکر تکست درستی را انتخاب کرده و به صفحه‌ای مرتبط با محتوای همان صفحه لینک داده باشید) کاربر وارد دیگر صفحات سایت هم شده و مدت زمان ماندگاری او در سایت شما افزایش پیدا می‌‌‌کند.

افزایش مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت، یکی از عواملی است که از نظر گوگل امتیاز مثبت دارد. به این ترتیب جایگاه صفحات شما در رتبه بندی گوگل نیز ارتقا پیدا می‌‌‌کند.

مطلب مشابه: سئوکار کیست و چه وظایفی دارد؟

 

تاثیر لینک سازی داخلی در ارتقا رتبه در گوگل

• تحقیق کلمات کلیدی

تحقیق کلمات کلیدی سنگ بنای یک استراتژی سئوی موفق است. علیرغم همه تحولات در تکنیک‌های بهینه سازی موتورهای جستجو، فرآیند تحقیق کلمات کلیدی یا جستجوی کلیدواژه همچنان یکی از مراحل اساسی در سئوی سایت است. تحقیق کلمات کلیدی یا جستجوی کلیدواژه در واقع پیدا کردن کلماتی است که برای یک وبسایت اهمیت بیشتری دارد. اگر کسی به دنبال کلمات و موضوعاتی که شما برایشان محتوا تولید کرده‌اید نباشد و جستجویی برای محتوای موجود در وبسایت شما انجام نشود، وقتتان را هدر داده‌اید. اینجاست که فرآیند تحقیق کلمات کلیدی اهمیت می‌یابد.

تحقیق کلمات کلیدی به چه معناست؟

• تاثیر تجربه کاربری (UX)و رابط کاربری(UI) بر سئوی آن پیج

تجربه کاربری مخفف User Experience به کل تجربه ای که کاربر با محصول شما از ابتدا تا انتها کسب می کند گفته می شود. UX در واقع درک کامل مسیر مشتری از نقطه آشنایی با برند تا رسیدن به محصول یا خدمات مدنظر شما را شامل می گردد. پس طراح تجربه کاربری باید به این سؤال پاسخ دهد که چطور باید به افراد کمک کنیم تا به ساده ترین، کم دردسرترین و لذت بخش ترین وجه ممکن به هدفشان برسند.

مقاله مرتبط: تجربه کاربری خوب چقدر برای کسب و کار شما مفید است؟

پروسه طراحی تجربه کاربری چیست؟

طراحی تجربه کاربری شامل فرایند تحقیق کردن، توسعه دادن و بهبود تمامی جنبه های تعامل یک کاربر با محصول یا خدمات وب سایت است تا رضایت او جلب شود. پس هدف نهایی این است که از تکنیک های مختلف سادگی در استفاده از وب سایت، طراحی، دسترسی به بخش های سایت، بازدید بهتر و سایر مواردی که رضایت و وفاداری مشتری با آن در ارتباط است بهبود داده شود.

تجربه کاربری در کسب و کار شبیه به نقشه کلی ساختمان است که در آن نحوه ورود و خروج افراد و اتصال اتاق ها به یکدیگر و بخش های مختلف و دسترسی به آنها، مشخص کردن بهترین مکان برای ساخت راه پله و غیره مشخص می گردد.

پیش از آن که به اهمیت رابط کاربری بپردازیم، ابتدا باید معنی آن را به خوبی درک کنیم. UI مخفف عبارت User Interface است. رابط کاربری به مجموعه المان‌ها یا بهتر است بگوییم به نمای ظاهری سایت یا اپلیکیشن گفته می‌شود. رابط کاربری مجموعه‌ای از تصاویر، بنرها، متن، رنگ‌ها، مکان منوها و … می‌باشند. هر چه بهتر از این ابزارها استفاده کنیم، توجه کاربران را بیشتر به وبسایت خود جلب خواهیم کرد.

به طور مثال، در صورتی که دارای وبسایت خدمات‌محور هستید، باید تمامی المان‌ها را ساده و راحت به کار بگیرید. به طوری که مخاطب هنگام کار با سایت شما دچار سردرگمی نشود. رابط کاربری (UI) رابطه تنگاتنگی با تجربه کاربری (UX) دارد، اما مفهوم آن‌ها کاملا متفاوت است. تجربه کاربری در نوع خدمات سایت، نحوه ارائه خدمات و نحوه چینش محصولات و ابزارها خلاصه می‌شود. به طور مثال، سرعت سایت جزو تجربه کاربری محسوب می‌شود. این در حالی است که رابط کاربری صرفا در ظاهر سایت خلاصه می‌شود.

مطلب مشابه: طراحی سایت بر اساس سئو

تاثیر تجربه کاربری (UX)و رابط کاربری(UI) بر سئوی پیج

• Url کوتاه و واضح

URL کوتاه و توصیفی از جمله فاکتورهایی است که وضعیت سئو آن پیج (سئو داخلی) سایت را بهبود می‌‌‌دهد URLبه معنای “مکان یکنواخت منبع” یا نشانی وب است. در واقع متنی قابل‌خواندن برای انسان است که مشخص می‌کند، یک صفحه وب دقیقا در کجای اینترنت قرار دارد. در واقغ می‌توان گفت URL ابزاری برای بازیابی صفحات ایترنتی است.

یک url شامل عناصر مختلفی نظیر پروتکل، نام دامنه ساب دامین و غیره می‌باشد. در ادامه مطلب همه این موارد را با جزئیات با هم بررسی خواهیم کرد. قبل از آن خوب است بدانید که یک URL خوب می‌تواند نقش به سزایی در بهینه‌سازی تجربه کاربری صفحات سایت داشته باشد و در نتیجه سئوی سایت را نیزز بهبود ببخشد.

• اجزای URL سایت
برای URL می‌توان سه بخش کلی متصور شد:

پروتکل: بخش ابتدایی و اغلب به شکل //:http یا //:https

آدرس سایت: جانمایی آن دقیقاً پس از www. یا پروتکل خواهد بود و تا اکستنشن دامنه ادامه دارد و معمولاً شامل نام برند نیز می‌شود.

منابع: به شکل جزئی‌تر به منابع موجود در هاست اشاره می‌کند.

مثال: آدرس صفحه درباره ما یک سایت فرضی به شرح زیر است:

https://example.com/about

در این مثال، //:https بخش پروتکل URL، قسمت example.com آدرس سایت و در نهایت بخش about همان منبع خاص در هاست است که محتوای خاصی از وبسایت در این بخش گنجانده شده است.

کاربرد Url در بهبود سایت

• انتخاب نام و متن جایگزین برای تصاویر (تگ Alt)

Alt Text باعث می‌شود که موتورهای جستجوگر از جمله گوگل، متوجه شوند تصویر شما درمورد چه موضوعی است. یعنی در واقع ویژگی Alt مثل یک راهنما عمل می‌کند و شما باید موضوع تصویر را بنویسید. سپس موتورهای جستجو خیلی ساده و راحت متوجه می‌شوند تصویری که شما در سایت استفاده کرده‌اید، درمورد چه موضوعی است. بنابراین استفاده از متن جایگزین (Alt Text) برای موتورهای جستجوگر بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر SEO می‌گذارد.

متن جایگزین زمانی که تصویر به درستی بارگذاری نشود، به کاربران هم نشان داده می‌شود. اینگونه کاربران و بازدید کنندگان سایت شما هم دچار سردرگمی نمی‌شوند و متوجه می‌شوند که تصویر درمورد چه موضوعی بوده است.

چگونه از Text Alt استفاده کنیم؟
کلمه کلیدی را در متن جایگزین استفاده کنید. این کار در بهبود سئو نیز موثر است. البته فراموش نکنید که اگر بیش‌از حد از کلمه کلیدی در ویژگی Alt استفاده کنید، موتورهای جستجوگر سایت شما را اسپم شناسایی می‌کنند. برای مثال اگر در یک مقاله از 2 تصویر یا 3 تصویر استفاده کرده‌اید، بهتر است در ویژگی Alt تصاویر، یکبار یا دوبار از کلمه کلیدی استفاده شود.

اگر هم محصولی را معرفی می‌کنید یا به فروش می‌رسانید، بهتر است که در قسمت Alt Text نام کامل به همراه مدل یا شناسه محصول را بنویسید. به همین راحتی می‌توانید از ویژگی Alt استفاده کنید و نام مناسبی برای هر تصویر قرار دهید.

در قسمت زیر یک لیست کوتاه برای شما عزیزان تهیه کرده‌ایم که با توجه به نکات گفته شده، می‌توانید متن جایگزین مناسبی برای تصاویر سایت بنویسید.

• بهتر است متن جایگزین کوتاه باشد.
• از کلمه کلیدی استفاده برای بهبود سئو سایت (SEO) کنید.
• تا جایی که ممکن است یک متن جدید بنویسید و Alt تصاویر را کپی نکنید.

اهمیت alt در سئو داخلی

• سئو صفحات فرود (Landing page)

هنگامی که بازدیدکنندگان بر روی تبلیغات سایت شما کلیک میکنند، به صفحه ای از سایت شما وارد میشوند که به آن صفحه فرود یا Landing Page میگویند. به این وسیله شما میتوانید کاربران بیشتری را به سمت سایت خود سوق دهید.

اهمیت طراحی صفحه فرود:
شاید با خود بگویید چه اهمیتی دارد که صفحه فرود داشته باشیم یا خیر؟ اما باید بگوییم اگر شما میخواهید از طریق دنیای وب به کسب درآمد برسید و معروف شوید؛ نیازمند ساخت یک لندینگ پیج فوق العاده جذاب خواهید بود.

جالب است بدانید، صفحه فرود از چنان ارزشی برخوردار است که به آن صفحه هدف هم میگویند. پس باید “هر چه در چنته دارید رو کنید!” و به نوعی کاربران را به مشتری های خود تبدیل کنید.
طراحی صفحه فرود، از طراحی سایت کاملا جدا است. برای طراحی صفحه فرود باید این نکته را در نظر داشته باشید که شما میبایست پیام خود را بصورت جذاب و با توجه به نیاز کاربر در این صفحه نمایش دهید.

کاربر هنگامی که بر لینک تبلیغات شما در سایت دیگر کلیک میکند، درواقع هیچ ذهنیتی نسبت به سایت شما ندارد؛ پس باید با لندینگ پیج به طرزی کاربر را به سوی سایت خود جذب کنید که بتوانید او را به مشتری خود تبدیل کنید. اگر لندینگ پیج شما کاربر را جذب کند، او ترقیب میشود که بیشتر راجع به آن بداند و به این ترتیب وارد سایت شما میشود.

لازم است بدانید، که هر صفحه یا مقاله از سایت شما صفحه فرود نیست! زیرا شما ممکن است در هر صفحه هدف یا اهداف متفاوتی را دنبال کنید. درصورتی که در صفحه فرود، تنها هدف شما جذب کاربر به سئوی سایتتان است.

بیشتر بخوانید: سئوکار کیست و چه وظایفی دارد؟

دریافت مشاوره رایگان

برای گرفتن مشاوره تخصصی رایگان جهت رشد کسب و کار خود شماره تماس خود را ارسال نمایید.

مطالب مفید

فروش لباس در اینستاگرام
اینستاگرام

همه چیز درباره فروش لباس در اینستاگرام

نحوه راه اندازی فروشگاه لباس در اینستاگرام   راه‌اندازی فروشگاه و بهبود فروش لباس در اینستاگرام به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. در ادامه یک راهنمای

به رشد کسب و کار خود فکر میکنید؟

همین حالا با ما تماس بگیرید

رشد کسب و کار